AZJP - AZ Jan Portaels

Fysische Geneeskunde

De dienst Fysische geneeskunde beschikt over een oefenzaal uitgerust met uiterst moderne apparatuur. 
De poliklinische activiteit omvat een raadpleging voor locomotorische aandoeningen met advies naar revalidatie toe, evenals EMG en manuele geneeskunde.  
De ambulante kinesitherapie bestaat onder andere uit revalidatie door beweging, cardiale revalidatie, rugschool, massage en de klassieke elektrotherapie en fysiotherapie.

Artsen

Consultaties Fysische Geneeskunde

Voor een consultatie kan u ons bereiken op het nummer 02 257 56 60.

Sportgeneeskunde

Het Sportmedisch Keuringscentrum van het AZ Jan Portaels heeft als voornaamste doel het ondersteunen van iedereen die met sport te maken heeft. Dit impliceert dat naast sportfederaties ook recreatieve sporters en sportclubs bij ons terechtkunnen. Keuringsattesten voor de verschillende sportfederaties worden via deze dienst afgeleverd. Dit is mogelijk omdat onze artsen door de overheid erkende keuringsartsen zijn. 

Een sportmedische keuring bestaat uit het afnemen van een sportmedische anamnese, een klinisch onderzoek en al dan niet een inspanningsproef. Het klinisch onderzoek bestaat onder andere uit een onderzoek van het cardiovasculair systeem, het musculoskeletaal systeem en een antropometrisch onderzoek met bepaling van de huidplooidikten. In ons centrum kan een fietstest, looptest, kajaktest of roeitest uitgevoerd worden. Door het afnemen van een maximale inspanningstest kan de keuring ook gecombineerd worden met het bepalen van trainingszones en het afleveren van trainingsadvies. We meten daarom ook het lactaat en de VO2max.

Artsen

  • Dr. Daniël Baesberg, keuringsarts
  • Dr. Eva Duinslaeger, keuringsarts
  • Dr. Jacques Han, cardioloog

Consultaties Sportgeneeskunde

De consultaties vinden plaats op woensdag van 15u00 tot 19u00 en op vrijdag van 10u00 tot 12u00.
Een ander moment kan afgesproken worden

Voor meer informatie: http://www.sportmedischekeuringvilvoorde.be/ 

Contact:
Geert Van Beeck
T 02 257 55 00
E-mail: sportgeneeskunde@azjanportaels.be


Patiëntenbrochures

Klik hier om onze patiëntenbrochures te raadplegen.

In de kijker