Afspraken Radiologie in Vilvoorde en Medisch Centrum Elewijt

Onze dienst radiologie - medische beeldvorming is uitgerust met de meest moderne technieken om het menselijk lichaam in beeld te brengen. Je kan bij ons terecht voor radiografie, artrografie, echografie, duplexechografie, mammografie (ook screening), botdensitometrie, CT-scan en NMR in het AZ Jan Portaels Vilvoorde (locatie: blok A, gelijkvloers). Voor afspraken radiografie, mammografie en echografie kan je ook in ons Medisch Centrum Elewijt terecht.

  • Afspraken Radiologie Vilvoorde: T 02 257 51 00. Het secretariaat is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 8u tot 17u. 
  • Afspraken Radiologie MC Elewijt: T 015 64 68 03

Alle onderzoeken gaan door op afspraak, met uitzondering van algemene RX. Voor RX opnamen moet je geen afspraak te maken. Al ben je vrij om voor RX een afspraak in te boeken via mynexuzhealth. 

Je hebt steeds een voorschrift van je arts nodig. Breng dit altijd mee naar het onderzoek.

Supplementen

In het AZ Jan Portaels worden bij NMR-onderzoeken en echo's supplementen aangerekend, bovenop de RIZIV-tarieven. Dit bedrag moet door de patiënt betaald worden. Deze supplementen worden niet aangerekend aan rechthebbenden met voorkeursregeling (WIGW). Deze informatie hangt uit in de wachtzaal NMR.

Voor bijkomende informatie kan u voorafgaand aan uw onderzoek contact opnemen met de Facturatiedienst. Dit kan op werkdagen tussen 8u en 12u op het nummer 02 257 55 31 of via e-mail: facturatie [at] azjanportaels.be (facturatie[at]azjanportaels[dot]be).

NMR-onderzoeken

De radiologen van de dienst NMR van het AZ Jan Portaels zijn niet toegetreden tot het nationaal akkoord artsen-ziekenfondsen. Voor NMR-onderzoeken uitgevoerd in het AZ Jan Portaels wordt een supplement aangerekend van 49 euro*. Deze supplementen worden enkel aangerekend tussen 18u ‘s avonds en 8 uur ’s ochtends en tijdens weekends.

* Cijfers maart 2024

Echo's

Voor echo's uitgevoerd in het AZ Jan Portaels wordt een supplement van 22,50 euro* aangerekend.

* Cijfers vanaf maart 2024

Medisch Centrum Elewijt

Voor afspraken klassieke radiologie, mammografie en echografie kan je ook in ons Medisch Centrum Elewijt terecht. Daar wordt een supplement van 30 euro* aangerekend voor de uitvoering van echo's. Voor meer informatie kan u hier terecht. 

* Cijfers vanaf maart 2024

Artsen

Verpleegafdeling

Radiologie
T 02 257 51 00
Locatie: Blok C, gelijkvloers
Voor afspraken: T 02 257 51 00