Gebruik smartphone

Gelieve bij het gebruik van uw smartphone rekening te houden met anderen: luidruchtige gesprekken kunnen de rust in het ziekenhuis verstoren. Het gebruik van smartphones in nabijheid van kritische medische toestellen (bv. op Intensieve Zorgen) is verboden om ontregeling van deze toestellen te vermijden.  

Internet

Op de meeste patiëntenkamers en doorheen ons ziekenhuis bieden wij onze patiënten en bezoekers wifi-toegang aan via het AZJP Public netwerk. U dient enkel in te loggen met uw mailadres. Een paswoord is niet vereist.
Op Pediatrie kunnen onze jonge patiëntjes gebruik maken van de Bednet-faciliteiten en zo op afstand toch live les volgen vanuit hun ziekenhuisbed in AZ Jan Portaels. Meer info bij de verpleegkundigen op Pediatrie of via www.bednet.be.

Kapper en pedicure

Indien u opgenomen bent in ons ziekenhuis en u op een van deze diensten een beroep wil doen, kan u een afspraak maken via het zorgteam van uw afdeling. Deze kosten moeten niet onmiddellijk betaald worden, ze worden aangerekend via de algemene ziekenhuisfactuur.

Patiëntveiligheidsbandje

Bij opname in het ziekenhuis ontvangt u een patiëntveiligheidsbandje. Dit bandje zorgt ervoor dat wij u tijdens uw verblijf in het AZ Jan Portaels op elk moment correct kunnen identificeren. Dit is essentieel bij het toedienen van medicatie, het prikken van bloed of het verrichten van een onderzoek. Controleer steeds of uw naam correct op het bandje staat. Werd het bandje verwijderd, bijvoorbeeld voor een operatie of onderzoek, vraag dan onmiddellijk een nieuw bandje.

Post

Inkomende post wordt op de patiëntenkamers bezorgd. Voor een vlotte postbedeling geeft u volgende informatie mee aan uw correspondent:

Uw voornaam en naam
Verpleegafdeling + kamernummer
AZ Jan Portaels
Gendarmeriestraat 65
1800 Vilvoorde

Uitgaande persoonlijke briefwisseling kan u gefrankeerd afgeven aan het zorgteam of aan de onthaalbalie in de inkomhal van de Gendarmeriestraat

Radio en TV

In uw patiëntenkamer kan u verschillende radiozenders beluisteren. De 1- en 2-persoonskamers beschikken over een televisietoestel. Omwille van veiligheidsmaatregelen mogen er geen eigen toestellen worden meegebracht door de patiënten. Zet Radio en TV echter niet te luid, zodat andere patiënten niet onnodig gestoord worden.

Winkel en automaten

Kranten en tijdschrijften, bloemen, pralines, drank, geschenken en zo veel meer kunnen gekocht worden in de winkel aan het onthaal Gendarmeriestraat. De winkel is elke dag geopend van 7u tot 19u30 doorlopend. Op zaterdag en zondag van 13u30 tot 19u30.

Versnaperings- en frisdrankautomaten zijn op diverse plaatsen in het ziekenhuis beschikbaar.

Gebruik eigen elektrische apparaten

Om het brandrisico binnen het ziekenhuis (en in het bijzonder in de patiëntenkamers) te beperken, vragen we graag uw aandacht voor de volgende richtlijnen:

  • Het gebruik van eigen elektrische apparaten zoals koffieapparaten, waterkokers, ventilatoren, … en andere huishoudelijke toestellen binnen het ziekenhuis is niet toegestaan. Enkel  volgende toestellen kunnen meegebracht en gebruikt worden:
    • Apparaten die strikt noodzakelijk zijn voor persoonlijke hygiëne zoals een elektrische tandenborstel, scheerapparaat, haardroger.
    • Wekkerradio
    • GSM’s, smartphones, tablets, laptops, spelconsoles en hun bijhorende oplader. Laad deze toestellen overdag op en zorg ervoor dat ze tijdens het opladen op een tafel of nachtkastje gelegd worden, maar niet op het bed.

Indien dergelijke toestellen meegebracht worden dienen deze in goede staat te verkeren, geen beschadigingen te vertonen en te beschikken over een CE-markering.