De gemeentebesturen van Vilvoorde, Grimbergen, Wemmel, Meise, Kampenhout, Steenokkerzeel, Machelen en Zaventem beslisten op initiatief van de huisartsenkring Harno vzw om tijdens de coronacrisis een medisch centrum op te richten. Dat centrum speelde een belangrijke rol in het verlichten van de stroom van patiënten naar de spoeddiensten en is sedert juni gevestigd in ons ziekenhuis.

In het Medisch Centrum kunnen patiënten met symptomen terecht voor een klinisch onderzoek en testafname indien ze door hun huisarts werden doorverwezen.

Maar ook patiënten met een QR-code, na vakantie in een rode zone of na een high risk-contact, kunnen door de huisarts worden doorverwezen voor testafname. De patiënten met een QR-code kunnen ook zelf een afspraak maken in het Medisch Centrum voor testafname via het callcenter 0492/18.75.35 (tijdens weekdagen tussen 9 en 15u en in het weekend van 12-17u).
Patiënten die op reis willen vertrekken en hiervoor een negatief testresultaat nodig hebben, kunnen niet terecht in het medisch centrum.