Vanaf 1 september dienen reizigers zich aan te bieden in het triagecentrum van Vilvoorde. Reizigers die naar het buitenland vertrekken kunnen er terecht voor een screening op Covid-19 via een PCR-test. Ook de reizigers die een CTPC (corona test prescription code) ontvangen na het invullen van de Passenger Locator Form (PLF) kunnen zich hier laten testen.

Hoe werkt het?

  • Vervolgens maakt de reiziger een afspraak (of meerdere afspraken ingeval ook gezinsleden moeten getest worden) via het telefoonnummer 0492 18 75 35.  De afspraak wordt ingepland 48h voorafgaand aan het vertrek.
  • Op het tijdstip van de afspraak gaat de reiziger met CTPC en ID-kaart naar het triagecentrum. Wees stipt op tijd, zo kunnen we een vlotte én veilige doorstroom garanderen. Wanneer men op het moment van de test symptomen vertoont, wordt de afspraak telefonisch geannuleerd en neemt men contact op met de huisarts.
  • Een medewerker controleert de CTPC. Komt de reiziger niet in aanmerking voor een gratis PCR (conform de richtlijnen van de overheid hieromtrent) , betaalt hij/zij ter plaatse € 50. (betalen via Bancontact is ook mogelijk) Ook indien de reiziger geen CTPC kan voorleggen of geen Belgische resident is, dient het bedrag van € 50 direct betaald te worden.
  • Vervolgens wordt de wisser afgenomen en doorgestuurd naar het labo, de reiziger verlaat na de screening het triagecentrum.
  • 24h na de afname zal het resultaat van de test gekend zijn en doorgegeven worden aan de instanties die instaan voor het aanmaken van het Europees Coronacertificaat.

 

Triagecentrum Vilvoorde (bij het AZ Jan Portaels, ingang ondergronds naast de hoofdingang van het ziekenhuis)
Tel:  0492 18 75 35. 
Een afspraak kan ingeboekt worden via www.mijngezondheid.belgie.be. Daar dien je ook je (al dan niet) gratis codes aan te vragen. Geteste personen krijgen een dag later een e-mail vanuit het labo met een link naar het resultaat.
Indien u dit niet ontvangen hebt, kan u bellen naar ons labo op 02 463 25 15.