Deze maand mogen we niet één maar twee urologen verwelkomen! Vandaag stellen we dr. Charlotte Vanderstappen aan jullie voor.

Na haar bachelor en masteropleiding in de geneeskunde (2023 en 2017, KU Leuven) koos dr. Vanderstappen voor het specialisme urologie. Tijdens haar opleiding deed ze ervaring op in o.a. het Jessa Ziekenhuis Hasselt, AZ Sint-Maarten Mechelen en UZ Leuven. In de periode 2019-2020 vertoefde ze reeds een jaartje in het AZ Jan Portaels.

Door haar ervaring in zowel universitaire als regionale ziekenhuizen verwierf ze reeds de nodige kennis en kunde in de medische en chirurgische behandeling en diagnostiek in de algemene urologie. Ze heeft een bijzondere interesse in functionele urologie en robotheelkunde.

Ze hecht veel belang aan een aangename en familiale sfeer, een hoge mate van toegankelijkheid naar patiënten toe en een divers aanbod aan pathologie. Werken binnen een team waar vlotte communicatie en samenwerking speerpunten zijn, is voor haar cruciaal. We zijn dan ook bijzonder trots dat ze dit terugvindt binnen onze dienst urologie!

Dr. Vanderstappen consulteert in het Nederlands, Frans en Engels.

Ben je zelf zorgprofessional en wil je haar persoonlijk leren kennen? Schrijf je dan snel in voor het mini-symposium urologie op 28 september via deze link.