Filmen en fotograferen in AZJP

Patiënten en bezoekers die filmpjes, foto’s en/of selfies willen maken in het AZJP moeten het beleid van het AZJP hierover respecteren.

 • Foto’s en films van medische handelingen door AZJP-medewerkers
  Als een patiënt of een bezoeker een medische handeling wil fotograferen of filmen, moet hij of zij de toestemming vragen aan de arts of andere zorgverstrekker die men wil fotograferen of filmen. In principe moet de toestemming schriftelijk  gebeuren, tenzij de praktijk dit onmogelijk maakt. Toestemming wordt enkel gegeven voor privégebruik van de beelden.
 • Foto’s en filmpjes van AZJP-medewerkers
  Als men een AZJP-medewerker wil fotograferen of filmen, moet de patiënt of de bezoeker altijd toestemming vragen aan de betrokken medewerker. Mondelinge toestemming van de AZJP-medewerker volstaat.
 • Foto’s en films van zichzelf
  Patiënten mogen foto’s van zichzelf of selfies nemen. Zij zijn hier zelf voor verantwoordelijk. Als een AZJP-medewerker of medepatiënt op de foto voorkomt, moet toestemming gevraagd worden aan de betrokken medewerker of medepatiënt.
 • Foto’s en filmpjes van patiënten door het AZJP
  Om de privacy van patiënten te waarborgen, opteert het AZJP ervoor om nooit patiënten op een herkenbare manier in beeld te brengen. Enkel met de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de patiënt is dit mogelijk. Ook moet de patiënt duidelijk geïnformeerd worden waarvoor het beeld zal gebruikt worden.