Rookstopbegeleiding bij de tabakoloog
Stoppen met roken kan een hele uitdaging zijn. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de kans om succesvol te stoppen het grootst is bij begeleiding door een tabakoloog in combinatie met rookstopmedicatie. De tabakoloog begeleid jou tijdens dit proces en geef informatie over de rookstopmedicatie die helpt om lichamelijke ontwenningsverschijnselen op te vangen.
 

Individuele begeleiding
Hoe gaat dat, zo’n eerste keer bij een tabakoloog? Je vertelt wanneer je precies rookt en hoeveel. Zo krijgt de tabakoloog een beter beeld van jouw rookgedrag. Van daaruit vertrekken jullie om je helemaal van de sigaret af te helpen.

In het begin ga je elke week naar de tabakoloog. Zo word je goed begeleid en hou je het stoppen beter vol. Vanaf het 3de à 4de gesprek zal er alsmaar meer tijd tussen de sessies zitten. Hoeveel gesprekken je nodig hebt om helemaal te stoppen met roken bepaal je zelf, in samenspraak met de tabakoloog.

Hoeveel kost een consultatie bij de tabakoloog ?
De Vlaamse overheid voorziet jaarlijks een tussenkomst voor wie in Vlaanderen woont en wil  stoppen met roken (maximaal 4 uur rookstopbegeleiding per jaar). Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming, dan betaal je minder.

Voor een intake gesprek van 1 u  betaal je maximaal 30€, of 15€ als u geniet van een verhoogde tegemoetkoming .
Voor een opvolggesprek van 30 min betaal je 15€ (of 7.5€ indien u geniet van een verhoogde tegemoetkoming).

Ben je jonger dan 21 jaar? Dan kost een intakegesprek bij de tabakoloog slechts 4 €.

Woont je in Brussel? Dan krijg je geen financiële tussenkomst van de Vlaamse overheid, maar wel een gedeeltelijke terugbetaling via het ziekenfonds.

Een afspraak maken?
Contacteer de dienst consultaties op het nummer: 02 254 64 00 en maak een afspraak met Goffin Anke, erkende tabakoloog.

Aanwezig op maandag in het ziekenhuis.

 

 

 

 

 

 

Patiëntenbrochures