Benoeming Philippe Vandekerckhove tot Voorzitter Briant vzw.

Met dit bericht informeren wij u dat de Raad van Bestuur van het Ziekenhuisnetwerk Briant op 18 november 2020 de heer Philippe Vandekerckhove benoemd heeft tot voorzitter van het Ziekenhuisnetwerk Briant. Briant is erkend als ziekenhuisnetwerk en omvat de samenwerking tussen vzw Emmaüs – AZ Sint-Maarten-Mechelen, Imelda-Bonheiden, AZ Jan Portaels - Vilvoorde en Heilig Hart-ziekenhuis – Lier.

Prof. Dr. Philippe Vandekerckhove is sinds 2003 gedelegeerd bestuurder van het Rode Kruis – Vlaanderen en heeft een ruime ervaring in ziekenhuismanagement en -bestuur. Hij werkte eerder als klinisch directeur in UZ Leuven, waar hij ook zijn MD/PhD diploma en erkenning als klinisch bioloog behaalde en was lid van de Raad van Bestuur van meerdere ziekenhuizen, MS-centrum te Melsbroek, Instituut voor Tropische Geneeskunde.
Philippe is tevens docent aan de faculteiten Geneeskunde van de KU Leuven en van de Universiteit van Stellenbosch (Zuid-Afrika).
Philippe neemt deze functie op vanaf 18 november 2020. Zijn opdracht bestaat erin om het Briant netwerk, dat als één van de eerste ziekenhuisnetwerken in België werd erkend, te laten evolueren in functie van de noden van de respectieve ziekenhuizen. Briant wil voor de patiënten in de zorgregio van de 4 ziekenhuizen blijven streven naar een hoogkwalitatieve en toegankelijke zorg.
 
Wij wensen Philippe Vandekerckhove alle succes toe met deze uitdaging.