Het AZ Jan Portaels beschikt over eenpersoonskamers, tweepersoonskamers en meerpersoonskamers. Standaard gebeurt een ziekenhuisopname steeds in een gemeenschappelijke kamer, tenzij u dit anders wenst. Indien u een eenpersoonskamer (privé) verkiest, moet u dit vooraf melden. Indien u specifiek voor een eenpersoonskamer kiest, geniet u van gratis WIFI en garanderen wij u geen wachttijden bij uw inschrijving.Tweepersoonskamers zijn niet op elke verpleegafdeling beschikbaar. Dienst Opname en Inschrijving kan u hierover uitgebreid verder informeren. Is de door u gewenste kamer niet beschikbaar, dan zullen wij een zo goed mogelijk alternatief zoeken. Indien u in de loop van uw verblijf een andere kamerkeuze wenst, moet deze keuze steeds schriftelijk worden bevestigd. Prijsverschil tussen een eenpersoons- en een meerpersoonskamer:

Voor een verblijf in een privékamer, op uw vraag, betaalt u een hoger supplement op de kamer en een bijkomend ereloon voor de prestaties van artsen en paramedici.In volgende gevallen wordt geen supplement op een éénpersoonskamer aangerekend:

  • Indien u om medische redenen op een eenpersoonskamer opgenomen wordt. De behandelende arts zal dit dan schriftelijk bevestigen. 
  • Indien u zonder het te vragen op een eenpersoonskamer terechtkomt bij plaatsgebrek op gemeenschappelijke kamers. 
  • Indien u opgenomen wordt op een eenheid voor intensieve zorgen waaronder hartbewaking (CCU) of spoedgevallenzorg.

Let op! Informeer u goed bij uw verzekeringsmaatschappij over de voorwaarden van uw polis. Dit voorkomt dat u voor onaangename financiële verrassingen komt te staan.