Voorschot

Het ziekenhuis vraagt u wekelijks, één maal per week, een voorschot op de eindfactuur. Daarbij houdt men rekening met de te verwachten kosten. De betaalde voorschotten trekt men af van het uiteindelijke factuurbedrag. De betaling van het voorschot is onderhevig aan het afleveren van een ontvangstbewijs.

Elke opgenomen patiënt (uitgezonderd dagopname) dient een voorschot te betalen met uitzondering van patiënten die een akkoord hebben van hun verzekering en waar ons ziekenhuis rechtstreeks mee samenwerkt. Voor het verblijf in een individuele kamer is het bedrag van het voorschot gelijk aan het voorschot voorzien voor een verblijf in een gemeenschappelijke of tweepatiëntenkamer verhoogd met 7 keer het supplement voor het gekozen kamertype.Het voorschot wordt betaald bij de inschrijving. U kan dit contant betalen of met Bancontact, Visa of Mastercard. Voor uw veiligheid en gebruiksgemak raden wij u aan zo weinig mogelijk contant geld naar het ziekenhuis mee te nemen. 

Maximumbedrag van de voorschotten Rechthebbende met voorkeurtarief  Kinderen die persoon ten laste zijn  Andere rechthebbende 
 Gemeenschappelijke kamer € 50 € 75  € 150 
 Tweepersoonskamers € 50  € 75 € 150
 Individuele kamer € 400  € 425  € 500 

dd. juni 2023

Afrekening

Na uw ontslag uit het ziekenhuis ontvangt u de rekening van de verblijf- en verzorgingskosten thuis. In het AZ Jan Portaels wordt de ‘derde betalersregeling’ toegepast. Aarzel niet contact op te nemen met de dienst Facturatie voor bijkomende inlichtingen.