Stippel je route uit en kies je parking!

Op deze bereikbaarheidsfiche vind je de verschillende vervoersmogelijkheden en bijhorende routebeschrijving om het AZ Jan Portaels vlot te bereiken terug. De fiches zijn interactief, waardoor het mogelijk is om op de treinstations, bushaltes en werven te klikken en meer info te verkrijgen over het routesysteem.

Downloaden

Hier kan je de plattegrond van het ziekenhuis raadplegen. Je vindt er ook een overzicht van onze betaalparkings (P1 en P2) en de nabij gelegen gratis openbare "Zenneparking". 

Downloaden

Routebeschrijving naar het ziekenhuis

Auto: parkeermogelijkheden bezoekers en patiënten

Parking P2: kiss & ride

Het parkeerterrein P2 rechtover de hoofdingang aan de Gendarmeriestraat 65, heeft als doel patiënten die moeilijk of minder goed te been zijn, ouders met een baby, dicht bij de ingang af te kunnen zetten of op te halen. Om dit voor iedereen mogelijk te maken wordt hier best korttijdig geparkeerd. Naast de optimale ligging heeft deze parking ook het voordeel dat je tot 30 minuten gratis kan parkeren. 

Parkeertarieven betaalparking:

 tot 30 minuten  gratis 
 van 30 tot 60 min  € 6,00
 per bijkomend uur  € 4,00
 max tarief (meer dan 6 u)  € 18,50
 bij verlies ticket

 € 18,50

Parking P1: langdurig parkeren

Op de bezoekersparking P1 aan de Gendarmeriestraat 63 (tegenover het politiecommissariaat).

Parkeertarieven betaalparking:

 tot 30 minuten gratis 
 van 30 tot 60 min  € 2,00
 per bijkomend uur  € 1,50
 max tarief (meer dan 6 u)  € 8,00
 bij verlies ticket  € 18,50
Betaalautomaat

Bij beide parkings (P1 & P2) neem je een ticket bij het binnenrijden en betaal je bij vertrek aan de betaalautomaat in de hoofdingang (Gendarmeriestraat). Na betaling heb je een kwartier de tijd om de parking te verlaten.

Gratis parkeren

Op parking P5 kan je gratis parkeren op de ruime Zenneparking. Je volgt hiervoor de P5 Parkeerroute. De parking is gelegen in de Sint- Jozefstraat, de straat tussen Spoed en parking P1.

Zorgklanten die gratis kunnen parkeren:

  • Voor mindervaliden zijn er parkeerplaatsen voorzien op parking P2 vlak voor de hoofdingang aan de Gendarmeriestraat 65 . De parking is gratis mits voorlegging van het toegangsticket en de mindervalidenkaart aan het onthaal.
  • Geestelijken (Rabijn, Imam, Priester, …) in het kader van bijstand aan zieken.
  • Oncologische patiënten en hun begeleider  kunnen op de “betaalparking P1”  gratis parkeren na afstempeling van het ticket door de dienst Dagziekenhuis Inwendige Geneeskunde.

De huisartsen en het georganiseerd ziekenvervoer waarmee het AZ Jan Portaels samenwerkt, kunnen met hun parkeerbadge op de “betaalparkings P1 en P2”  terecht.

Fiets - step

Je kan je fiets of ander rijwiel zoals een step veilig parkeren in de fietsenstalling net voor de hoofdingang van het ziekenhuis. Het is echter niet toegestaan om het ziekenhuis te betreden met een (plooi)fiets, step of andere rijwielen.