OPGELET! Sinds maandag 31 juli zijn ze gestart met de heraanleg van het Portaelsplein en een deel van de Lange Molensstraat, tot aan het stadhuis.

Tot eind september is deze zone afgesloten en is verkeer niet mogelijk tussen het Heldenplein en het stadhuis.

Door deze werken is de Bergstraat tijdelijk doodlopend en kan je vanaf de Grote Markt de Lange Molensstraat niet inrijden. Eind augustus kan deze doorgang opnieuw open, maar tot eind september kan je enkel rechtsaf richting de Vlaanderenstraat.

Het deel van Lange Molensstraat waar er niet gewerkt wordt, blijft bereikbaar vanaf de Vlaanderenstraat. Vanaf het Heldenplein kan je omrijden via de vernieuwde Nowélei (Jean Baptiste), Toekomststraat en Nolet de Brauwerestraat.

In omgekeerde richting, naar het Heldenplein, rijd je via de Mechelsestraat en de Rooseveltlaan (Franklin).

Fietsers kunnen het nieuwe dubbelrichtingsfietspad aan de zuidzijde van het Heldenplein gebruiken. Ze kunnen net als autoverkeer niet door het Portaelsplein en Lange Molensstraat en gebruiken de Nowélei (Jean Baptiste). In het eerste stuk fiets je in beide richtingen aan de kant van de bakker.

De Kleine Molensstraat loopt tot eind september dood aan de werken. Voor bewoners en lokaal verkeer geldt zolang dubbelrichting.

We raden je aan tijdig te vertrekken en op voorhand je route uit te stippelen. Volg de omleidingsborden met vermelding “AZ Jan Portaels”.

Kom je met de bus? Check dan zeker de website van De Lijn voor een actueel overzicht van de dienstregeling. Lijn 225 Vilvoorde-Kortenberg zal vanaf maandag 31 juli de haltes Heldenplein, Kliniek en Stadhuis niet meer bedienen.

Voor meer informatie kan je terecht op www.werkenaandering.be/nl of www.azjanportaels.be/nl/bereikbaarheid