Sinds 2019 is de huisartsenwachtpost Midden-Brabant gevestigd in de lokalen van de diabeteskliniek van het AZ Jan Portaels Ziekenhuis te Vilvoorde. Inwoners uit Vilvoorde, Strombeek-Bever, Machelen, Steenokkerzeel, Kampenhout en Groot-Zaventem kunnen er tijdens het weekend en op feestdagen terecht voor medische hulp die niet kan uitgesteld worden tot de huisdokter terug beschikbaar is. 

Binnen afzienbare tijd start de wachtdienst op vrijdagavond (en de avond voor een feestdag) verplicht om 18 i.p.v. 19 uur. Gezien de overlap met de openingsuren van de diabeteskliniek diende gezocht te worden naar een alternatieve locatie. De door het ziekenhuis geplande infrastructuurwerken binnen de nieuwe locatie van de dienst spoedgevallen boden een opportuniteit waardoor vanaf vrijdag 30 juli 2021 de huisartsenwachtpost de nieuwe naaste buur zal worden van de spoedafdeling. Zodra ook de werken aan de spoedafdeling volledig afgerond zijn, wordt nog een officieel inhuldigingsmoment georganiseerd.

Deze verhuis biedt voor alle partijen nieuwe kansen om de werking verder te optimaliseren, de onderlinge contacten tussen de artsen en de medewerkers van de spoeddienst en de huisartsenwachtpost uit te breiden en de noden nog duidelijker in beeld te brengen.

Alle informatie over de werking van de huisartsenwachtpost vindt u op www.wachtdokter.be