Welke baby’s komen op neonatologie
Wanneer jouw kindje wat te vroeg geboren wordt (vanaf 34 weken zwangerschap) of wat extra zorgen nodig heeft, zal het op onze neonatale dienst terecht komen. Deze dienst bevindt zich op de vierde verdieping en maakt deel uit van de materniteit. Jouw kindje wordt hier 24u op 24 gemonitord. Op deze dienst is steeds één vroedvrouw aanwezig waar je bij terecht kan met al je vragen. We hebben ook een speciale brochure die al heel wat van je vragen zal beantwoorden. Vraag hier gerust naar bij de vroedvrouw. Dagelijks komt er ook een van onze kinderartsen je baby nakijken.

Verzorging op de neonatologie
We verzorgen jouw baby binnen een kader van familiegerichte en ontwikkelingsondersteunende zorg. Dit houdt in dat we gaan proberen om jou en je partner zoveel mogelijk te betrekken in de zorg. Je mag dus gerust eigen kleertjes, zachte dekentjes, knuffels, tekeningen van broers of zussen, fopspeen,… meebrengen. We raden aan om zoveel mogelijk tijd door te brengen met elkaar. Praten tegen je kindje en hem aanraken zorgen voor rust en zo leren jullie elkaar ook beter kennen. Ook huid-op-huidcontact gaan we zoveel mogelijk stimuleren. De vroedvrouw zal je hierin bijstaan. Zij zal je ook leren hoe je de baby moet verzorgen. Samen zullen jullie oefenen op het verschonen van de baby, badje of opfrissen, voeding geven,… Zo kan je uiteindelijk je kindje volledig zelfstandig verzorgen.

Bezoekuren neonatologie
Voor de huidige bezoekuren, klik hier.

Rooming-in bij baby op neonatologie
Wanneer jij ontslagen wordt uit het ziekenhuis en je baby toch nog wat langer moet blijven, is het mogelijk om aan rooming-in te doen. Dit houdt in dat je toch nog kan blijven om zoveel mogelijk zelf te zorgen voor je baby. We bieden dezelfde formule aan de laatste dagen voor het vertrek van de baby. Zo kunnen jullie wennen aan de baby in een omgeving zonder monitors en continue begeleiding.