Diabeteskliniek

De diabeteskliniek van AZJP staat garant voor een patiëntvriendelijke, hoog kwalitatieve behandeling van volwassenen en jongvolwassenen met diabetes. 

Essentieel voor elke diabetespatiënt is te komen tot een zo goed mogelijke controle van de bloedsuikerwaarden om op lange termijn de chronische complicaties van diabetes te vermijden.

Wij proberen elke patiënt hierin zo goed mogelijk op een warme en persoonlijke manier te begeleiden. Dit vereist natuurlijk een goede samenwerking en communicatie tussen de verschillende leden van het diabetesteam en de huisarts. Daarom wordt er altijd multidisciplinair geconsulteerd, en kan u als patiënt terecht bij gespecialiseerde diëtisten en verpleegkundigen. Indien gewenst kan u ook een psychologisch advies inwinnen.

De diabeteskliniek biedt u uiteraard de nieuwste behandelingen aan. Bij type 2 diabetes patiënten wordt tegenwoordig minder snel insuline opgestart dan vroeger, tenzij medisch noodzakelijk. De focus ligt initieel op nieuwere pillen en inspuitingen (soms slechts wekelijks) die hun meerwaarde bewezen hebben op gewicht en bescherming tegen cardiovasculaire aandoeningen. In samenspraak met uw huisarts kan dit via een diabetes zorgtraject. 

Anderzijds bieden wij u de mogelijkheid om gebruik te maken van innoverende meettechnieken zoals flash en continue glucosemonitoring (conform de terugbetalingscriteria) en kan u bij ons ook kiezen voor behandeling dmv insulinepomp indien u type 1 diabetes heeft. 

Locatie: Blok D, gelijkvloers

Wenst u een afspraak te maken of te wijzigen? Bel dan 02 254 64 00.

Wenst u met een educator of arts te spreken? Bel dan ons secretariaat op T 02 257 53 52.

of mail ons op 

diabetes.kliniek [at] azjanportaels.be

secretariaatdiabetes [at] azjanportaels.be

Wat breng je mee op consultatie?

Administratief:

  • identiteitskaart
  • telefoonnummer en/of gsm-nummer
  • naam, adres en telefoonnummer van je huisarts
  • naam van de behandelend arts die je heeft doorverwezen
  • je mailadres

Medisch:

  • medische documenten: verwijsbrief, resultaten van onderzoeken (bv. radiografieën, bloedanalyses, ...), vaccinatiekaart, bloedgroepkaart, allergiekaart
  • geneesmiddelenfiche met medicatie die je inneemt en de dosering ervan
  • bloedglucosewaarden en/of glycemiemeter
  • dieet

Verpleegafdeling

Geneeskunde 1

T 02 257 57 20

Locatie: Blok B, 2de verdiepArtsen